Rufino y don Domingo


Rufino y don Domingo

Quan surt el disc? El disc sortirà a finals de març


Com es dirà? "ya estamos aquí".


Quantes cançons? dotze


De què van les lletres? Lletres pop, que estan entre històries de barri, d'amor, baralles, lletres antidepressives etc... El disc té un objectiu clar. El ball!!


Rufino i Don Domingo salten de YouTube a la grabació d'un disc a una multinacional.

El guitarrista figuerenc Domènec Ludeña "Domi" i el cantant sabadellenc Rufino Bravo encara es pessiguen per creure-s'ho. Han passat de tocar rumba als bars a grabar amb els millors músics d'Espanya. El segell discogràfic universal-valemusic llençarà el seu primer disc a finals de març després de la descoberta del seu carisme a través de vídeos penjats a internet.

Abans els trobadors de talents buscaven pel metro; ara naveguen per internet.Una bona mostra d'això és el duo Rufino i Don Domingo que s'han popularitzat a través dels seus videos casolans de les seves actuacions i de temes individuals.

Gràcies a això aconseguien actuacions -més de cent per any- en locals de tot catalunya. Això sense tenir ni maqueta ni disc. Pues bé, algú de la multinacional Universal-ValeMusic, el trobador de talens Ángel Beato, els va seguir la pista i fa tres mesos els va trucar per oferir-los el somni de tot artista: un contracte de tres discos amb tots els recursos de producció, i promoció a nivell estatal.

La grabació

El disc acaba de ser editat al prestigiós estudi de Sonoland de Madrid. No s'han quedat curts. Els músics que han treballat en aquest disc són o han estat els músics de Rosario Flores, Manolo García, Estopa, Melendi, Ketama o Raimundo Amador. El productor i a la vegada enginyer de so ha estat Miguel de la Vega. L'arreglista i teclista Nacho Lesko. Fernando Illán (productor de Rosario) al baix, Jua Maya (Rosario i actualment gira amb Estopa) a la guitarra, Luís Dulzaides (Alejandro Sanz, Niña Pastori, Ketama) a les percusions, José Losada i Loli Losad als coros (Melendi i José Mercé) i la secció de vents dirigida per Paco Ibáñez (Rosario).

Rufino i Don Domingo

Rufino Bravo Casado.- Fill de "cantaor", es va criar a Can Rull, un barri de Sabadell. És deixeble de guitarra de Luis Reinaldo i Juan Manuel Cañizares.

Domènec Ludeña Calpe, en "Domi" pels figuerencs, va estudiar música a la flauta màgica de Figueres (1986-1995) on va fer tot el solfeig i va barallar-se amb el
violí. Després va iniciar-se en la rumba catalana el 1998 amb els gitanos de Lleida.

Actualment és deixeble de Peret. "La rumba catalana és pop. No és ni salsa, ni flamenc. Música de paios i gitanos, oberts a la modernitat."-afegeix Domènec. Els temes del disc són una recopilació de cançons de rumba moderna de diferents grups actuals de barcelona.

dels 12 temes 2 són d'autoria exclusiva nostra.

rufinoydondomingo: "El doctor Flores" i "Te saltáste la barrera"
Iván Ortega: "Los rumberos" i "El ascensor"
Dani Vega: "La loca", "La ventana a la alegría", "qué bonito es el amor", "por un
beso", "los gatos bobos"
Kiki: "Son, son, son"
Ángel Beato: "Barcelona"
Rubby Pérez - El Toro y La Luna.

El punt en comú en tots ells és la posada en marxa del ritme frenètic de la rumba catalana, amb l'objectiu de ser un disc de ball. Els temes passen per influències de pop, rock, funk i bossanova.

 

Comprar el disco de Rufino & Don Domingo "Naino naino ná"

 

Discográfia propia
Ya estamos aquí
Ya estamos aquí (2008)


Cómpralo en: iTunes
Discográfia, colaboraciones destacadas
Conciertos
Noticias
Boletines
Audios
Vídeos
Canciones
Enlaces
Comentarios

JUlia Santfeliu el 24/12/2007 a las 17:54 comentó:

Grande Rufino!!!el unico grupo que tira con guitarra y voz!!!Como los buenos rumberos!!!


OSCAR el 13/06/2008 a las 13:21 comentó:

Que grande eres rufino¡¡¡¡¡ ya se te veia que tenias arte de cantante¡¡¡¡. Que viva Can Rull. Has luchado por lo que te gusta que es la rumba¡¡¡¡. UN SALUDO RUFINO. OSCAR.


samuel crew el 16/06/2008 a las 02:06 comentó:

Esos rumberos de Sabadell liandola gorda allà donde van!!
Mucha suerte, os la mereceis!!
Un abrazo


anónimo el 18/08/2008 a las 12:30 comentó:

18/08/2008 Artistas=Rufino y don Domingo. Somos dos chicas de mollet del valles y donde van rufino y don domingo nosotras vamos tambien . en las fiestas de gracia fue donde lo vimos la primera vez y desde entonces nos dejo enamoradas. bravo rufino y don domingo.


Miriam el 24/08/2008 a las 03:03 comentó:

Vi vuestra actuación en Gràcia i me gusto muchisimo. Espero que os vaya todo bien, si puedo iré a veros otra vez. Felicidades por una buena actuación, seguir asi!


eugenio el 29/09/2008 a las 16:08 comentó:

Ole esa rumba!!
Me encanta el tema Barcelona.


sobrino..jordi el 12/02/2009 a las 05:06 comentó:

hol.. a rufino soyn sobrino tita alis er jordi.apolo miercoles..ya te escuchaooo ole ...attm...jordi alis...maRYBEL.........


Eduardo Lamparero el 07/05/2009 a las 12:40 comentó:

Ole ole y ole!!! Ese Domi directo al firmamento!!!

Ha sido una grata noticia saber de tu disco. Permiteme que te de la enhorabuena!!!

Un abrazo desde MAdrid

http://camisablancademiesperanza.wordpress.com


anónimo el 14/07/2009 a las 20:32 comentó:

Hola Rufino y Don Domingo,

No Podemos entrar a tus web site.Como podemos comunicar con vosotros? Mi amigo desde Azerbaijan,hace proyectos para jovenes.Quieren hacer un programa con vosotros.

Saludos desde Turquia;)


Juan Carlos Rubio Aponte el 07/09/2009 a las 17:38 comentó:

Hola Domi, Soy Juan Carlos de Paraíso...República Dominicana.
Como estás mi hermano, me alegra mucho enterarme que estás triunfando.... hace mucho tiempo que he querido comunicarme contigo y no tengo la vía. Mi correo es safaroni79@yahoo.es (ese me lo creaste tú) y mi teléfono es 809-605-2714


niurka Diaz el 31/08/2011 a las 19:40 comentó:

hola domingo soy Niurka De paraiso... republica dominicana, felicitarte por tu triunfo mi correo es Nadim.amiga@hotmail.com.


Vanesa el 12/12/2013 a las 15:25 comentó:

Que máquina Rufino! de SONY a VALEMUSIC! me alegro un montón. Un besazoEscribir nuevo comentario:

Anónimo Dá la cara !

Nombre:

Email:
(no se publicará)


(no se admite código html)