Rumba pels drets humans


Fecha de la noticia: 23/11/2010
Rumba pels drets humans Dijous 9 de desembre se celebrarà a Barcelona a les 21h00 l'Espai Jove La Fontana un concert pels drets humans a càrrec del grup gracienc de rumba Sabor de Gràcia. El concert es fa amb ocasió del Dia Internacional dels Drets Humans, el 10 de desembre, i el lliurament del Premi Sàkharov a la llibertat de consciència, que anualment dóna el Parlament Europeu i que serà atorgat el 15 de desembre a Estrasburg

El mateix dia del concert s'inaugurarà una exposició al centre juvenil de tots els guanyadors del premi Sàkharov, que s'exhibirà fins el 15 de desembre.  

Ambdues activitats són gratuïtes i les organitza l'Oficina del Parlament Europeu a Barcelona.

Premi Sàkharov

El 1988, el Parlament Europeu va instituir el Premi Sàkharov a la Llibertat de Consciència per distingir aquells que lluiten contra l'opressió i la injustícia. El Premi es concedeix cada any a una persona o a una organització internacional que, tal com va fer el físic nuclear rus Andrei Sàkharov, Premi Nobel de la Pau el 1975, s'hagi distingit en la defensa dels drets humans. L'ONG russa Memorial, l'activista polític xinès Hu Jia, Reporters Sense Fronteres, la líder opositora birmana Aung San Suu Kyi, l'ex secretari general de Nacions Unides Kofi Annan o Nelson Mandela, han estat alguns dels guardonats al llarg d'aquests més de vint anys de vida del premi. En l'edició d'enguany, els eurodiputats han decidit atorgar el Premi Sàkharov al dissident cubà Guillermo Fariñas.

 
 

Sabor de Gràcia - Espectacle "20 x Gato"

Aquest grup de rumba catalana va ser fundat ara fa més de 15 anys al barri barceloní que li dóna nom, per Antonio Sicus Carbonell. Sabor de Gràcia és un dels grups més destacats de la rumba catalana, una forma musical popular d'arrels gitanes que neix a Barcelona a mitjans dels anys cinquanta fruit de la confluència de dues tradicions musicals: la flamenca i l'afrocubana.

La banda gracienca ha presentat aquest any el seu quart treball discogràfic: "Sabor Pa' Rato", on han col·laborat artistes com Ojos de Brujo, Los Manolos, Parrita, El Negri, José El Francès, Chonchi Heredia, Wagner Pa, Hermanas Bautista, Txell Sust, Kitflus i la participació internacional del cantant Porto-riqueny de Fania All Stars i Batacumbele Jerry Medina.

Sabor de Gràcia ha aconseguit a través de la seva  trajectòria i  els seus anteriors treballs discogràfics publicats, 'Tots els colors', 'El Mundo Baila' i 'La Cançó amb Rumba', convertir-se en una de les referències de l'escena rumbera.

El concert que s'oferirà a l'Espai Jove La Fontana el dijous 9 de desembre és l'espectacle "20 X Gato", nom amb què Sabor de Gràcia vol homenatjar l'artista "Gato Pérez", pare musical de Sabor de Gràcia, coincidint amb el 20è aniversari de la seva mort. L'espectacle pretén ser un impuls a les cançons del Gato i a la rumba catalana d'autor, com feia el mateix Gato.

 
Rumba pels drets humans, amb Sabor de Gràcia

Data: Dijous 9 de desembre
Hora: 21h00
Lloc: Auditori de l'Espai Jove La Fontana // Gran de Gràcia, 190-192
Entrada gratuïta // Aforament limitat
 

Més informació:

 
Artistas

 

Comentarios

Escribir nuevo comentario:

Anónimo Dá la cara !

Nombre:

Email:
(no se publicará)


(no se admite código html)