Miquel Rodergas ‘Micu’ presenta el seu primer llarga durada, La Fusta.


Fecha de la noticia: 08/01/2012
Miquel Rodergas ‘Micu’ presenta el seu primer llarga durada, La Fusta.

Miquel Rodergas ‘Micu’ presenta el seu primer llarga durada, La Fusta. Un treball totalment orgànic, on el rumbautor barceloní es despulla i presenta onze tracks sincers i elegants respectant la tradició rumbera dels gitanos catalans però des d’un prisma paio.

Es tracta d’un recull de rumbes per escoltar, amb lletres i melodies elaborades, quedant en segon terme l’al·licient que ja porta tant implícit el gènere, la ballaruca. El disc enllaça amb la primera maqueta gravada l’any 2007 de forma casolana titulada Rumbautor i amb l’EP autoeditat al 2009 sota el nom “Micu”, i on, coproduït amb Pau Vallvé, hi juga un paper important l’electrònica, element del qual s’ha prescindit en aquest nou llançament.

La Fusta, és un treball d'investigació rumbera. Juga amb les característiques clàssiques: melodies enganxadisses i ritmes ballables, aportant una profunditat lírica i harmonies més variades i modernes. S’hi poden trobar els ingredients bàsics de la rumba catalana però substituint l’element salsero que es troba en la majoria de produccions del gènere, per una sonoritat més obertament mediterrània, d’arrel flamenca amb tocs anglosaxons i brasilers...

Gravat als estudis Nòmada 57 de Barcelona i mesclat per Pere Aguilar, compta amb les col·laboracions de Natalia Mediavilla ( primera violinista membre de la O.B.C.), Pol Padrós i Jordi Herreros (membres de Se Atormenta Una Vecina), Blai Casals (jove promesa de l’acordió diatònic ) entre d’altres. La producció ha anat a càrrec de Quim Ramos (Triando, Joao Oliveira) marcant una aproximació als ritmes brasilers tot introduint instruments com “Pandeiros”, “tamboríns” i “caixixís” a càrrec de J. Santana “Zico”, o el “cavaquinho” per part del mateix Ramos, deixant clar que la rumba pot ser quelcom més que música fàcil, lleugera i festiva.

Sortir a escena el 2012 és una manera de dir que tot i que alguns ens vulguin fer creure que no hi ha motius per sentir alegria, si toquem La Fusta de la rumba, aquesta ens donarà la festa que faci falta. Si la música Pop és música popular, la de casa nostra és la rumba. Citant un fragment del tema “African monkey” de l’E.P. anterior “...this ancient rythm is just in the beginning!” Tocar La Fusta et portarà sort!

 

Pablo Santcovsky: bongo, congues i veus.
Alba Bioque: veus i percussió menor.
Toni Jiménez “el Labrador”: cajón i veus.
Marc González: baix i veus.
Miquel Rodergas “Micu”: guitarra flamenca i veu.
Els músics integrants de MICU són:
Pablo Santcovsky: bongo, congues i veus.
Alba Bioque: veus i percussió menor.
Toni Jiménez “el Labrador”: cajón i veus.
Marc González: baix i veus.
Miquel Rodergas “Micu”: guitarra flamenca i veu.
Artistas

 

Comentarios

Escribir nuevo comentario:

Anónimo Dá la cara !

Nombre:

Email:
(no se publicará)


(no se admite código html)