La Diada de la Rumba aquest pròxim diumenge 18 de decembre de 2011!


Fecha de la noticia: 11/12/2011
La Diada de la Rumba aquest pròxim diumenge 18 de decembre de 2011!

DIADA DE LA RUMBA

Barcelona, 18 de desembre de 2011

Com és habitual, la festa se celebrarà el darrer diumenge abans de Nadal (18 de desembre), i comptarà amb un programa encara més fornit que en ocasions anteriors. Aquest any la jornada es repartirà en dos espais: al matí, a l’Espai Jove La Fontana de Gràcia, els tallers, l’animació infantil, les exposicions, les presentacions de llibres i discos, les classes magistrals, els DJs...; a la tarda-vespre, a la Sala Apolo, la Super Rumba Jam, que cada any atrau gentades per veure les actuacions dels principals grups de l’escena.


Foment de la Rumba Catalana (FORCAT), organitzadora de l’esdeveniment, és una entitat que aplega artistes i altres agents actius de l’àmbit rumbero, amb l’objectiu de dinamitzar de l’escena i dignificar socialment el gènere. La Diada, que en tan sols tres anys s’ha convertit en cita anual de referència, es presenta com una jornada de portes obertes, on es podran degustar gratuïtament les principals propostes musicals rumberes, així com d’altres expressions artístiques, lúdiques, pedagògiques i reflexives relacionades.


TOTES LES ACTIVITATS SÓN GRATUÏTES.
Més info a: http://www.forcat.org/diada

=============================

PROGRAMA. Diumenge 18/12/2011:

MATÍ, a l’Espai Jove La Fontana (Gran de Gràcia, 190):

10:30h. Tallers: de guitarra ventilador amb Johnny Tarradellas (Chipén); de percussió rumbera amb Rafalito Salazar (Ai Ai Ai) i Jack Tarradellas (Chakataga); i de palmes amb Peret Reyes i Xavier Pastor “Sele”. *

11:00h. Animació infantil amb Landry El Rumbero & Amics, presentant el seu disc “Rumba per a petits i grans” (Vesc). Xocolatada.

11:30h. Tallers: de guitarra ventilador amb Ramon del Pichón (Estrellas de Gracia); de percussió rumbera amb Ricardito Tarragona Jr (Papawa) i Peret Reyes; i de piano per rumba amb Oriol Pidelaserra (Derrumband) i Alejandro Julián “Jandret”. *

11:30h. Presentació del disc de Pantanito Ases de la Rumba, amb Chacho, Cathy Claret i Tony El Gitano.

12:30h. Classe magistral de ball amb Josefa Becas “Tia Pepi” (històrica balladora de rumba, flamenc, i clàssic espanyol), i taller de ball amb Marta Allué (Gracia Flamenca) i Susana Subirana (LasLolasPlanet). *

12:30h. Juerga Rumbera improvisada. Oberta a la participació de tothom.

13:00h. Presentació del llibre Sicus. 20 anys amb sabor de rumba (Cossetània Edicions) de Cinta Bellmunt, amb la presència de l’autora i d’Antoni “Sicus” Carbonell.

Durant tot el matí:

- Mostra de productes rumberos, amb discos i marxandatge a preus reduïts. S’hi podrà adquirir el fanzine rumbero Santa Rumba, el nou cançoner Estàndards de la Rumba Catalana. Vol. 1, i la Guia de la Rumba Catalana 2011-2012.

- Sessió contínua i il·lustrada de DJs, amb El Capità, Quim Bacallà, Txarly Brown, Morocha, OGT, Adri Gaudenci, entre d’altres-

- Exposició gràfica en memòria de Gato Pérez (1951-1990), de Txarly Brown.

* Els tallers i la classe tenen places limitades i requeriran inscripció prèvia a diada@forcat.org

TARDA, a la Sala Apolo (Nou de la Rambla, 113):

18:00 – 23:00. Super Rumba Jam. Mostra-marató dels principals artistes i bandes de l’escena rumbera catalana actual. 5 hores de música sense interrupcions amb més de 40 actuacions diferents.

Amb AI AI AI, LOS AMAYA, ACHILIFUNK, SABOR DE GRÀCIA, GERTRUDIS, RAMUNET, LOS MANOLOS, DERRUMBAND, MANUEL MALOU, RUMBA EXPRESSO, LA MARIA ROSA, LA MÀLAGA, THE LITO, ELS DELAY, ARRELS DE GRÀCIA, SOTATAULA KANDELA, LA REPÚBLICA RUMBERA, DENOMINACIÓN DE ORIGEN, ESTRELLES DE GRÀCIA, PAPAWA, LATINO, MICU, VIEJOS RUMBEROS, CHIPÉN, LADY GIPSY, RUMBA TARUMBA, RUMBA VELLA, CHACHO, NEN, PERET REYES, CANDELI, SON COMO SON, NISIO, 9 SON, LA FAMILIA RUSTIKA, VERGÜENZA AJENA, EMPALMAOS, SON DE LA RAMBLA, entre molts d’altres.

http://www.calarumba.com/conciertos/diada-de-la-rumba-2011-super-rumba-jam-sala-ap.html

Presentat per TXABI FRANQUESA.

ACTIVITATS PRÈVIES, al Centre Artesà Tradicionàrius de Gràcia (Travessia de Sant Antoni, 6-8):

01/12/2011 - 31/12/2011. Exposició fotogràfica en memòria de Ricardo Tarragona (1964-2010), percussionista de referència de la rumba catalana, a qui es dedica l’edició d’enguany de la Diada de la Rumba.

Dijous, 01/12/2011. 21:00h. Inauguració de l’exposició amb piscolabis i “descàrrega” musical rumbera.

TOTES LES ACTIVITATS SÓN GRATUÏTES. Més info a: http://www.forcat.org/diada

=============================

Adjuntem cartell de la Diada  [Crèdits: Txarly Brown, FORCAT]

=============================

 

Organitza: Foment de la Rumba Catalana

Amb el suport de: Ajuntament de Barcelona. Institut de Cultura (ICUB)  /  Obra Social d’Unnim Caixa  

Col·laboren: Sons de la Mediterrània (Grup Enderrock)  /  Centre Artesà Tradicionàrius (C.A.T.)         

--
Foment de la Rumba Catalana (FORCAT)
info@forcat.org
http://www.forcat.org
Enlaces

 

Vídeo

 

Comentarios

Escribir nuevo comentario:

Anónimo Dá la cara !

Nombre:

Email:
(no se publicará)


(no se admite código html)