Foment de la Rumba Catalana (FORCAT) presenta: DIADA DE LA RUMBA- Diumenge 13 de desembre 2009


Fecha de la noticia: 11/11/2009
Foment de la Rumba Catalana (FORCAT) presenta: DIADA DE LA RUMBA- Diumenge 13 de desembre 2009

ATENCIÓ, CANVI DE DATA: LA DIADA DE LA RUMBA SE CELEBRARÀ EL DIUMENGE 13 DE DESEMBRE 2009.

 

Foment de la Rumba Catalana (FORCAT) presenta:


DIADA DE LA RUMBA

Diumenge 13 de desembre 2009

Centre Artesà Tradicionàrius (CAT) de Gràcia - Travessia de Sant Antoni, 6-8, Gràcia, Barcelona
Com arribar-hi:
Metro i FGC: L3 Fontana // L6,L7 Gràcia
Bus: Gran de Gràcia (Pas de l’Àngel - Astúries) 22, 24, 28, 87, 114 // Torrent de l’Olla (Astúries – Jaén) 39, 114PRESENTACIÓ

Aviat farà un any de la celebració del Primer Simpòsium Nacional de Rumba Catalana, amb el qual es va endegar un procés per a la constitució d’una associació que aplegués tots els sectors, grups, famílies d’artistes, aficionats i professionals vinculats a la rumba catalana. Calia recollir les inquietuds de tots aquests agents i establir unes bases per treballar conjuntament en favor de la promoció i el reconeixement de la rumba catalana en les seves diverses expressions musicals i socials. Així va néixer Foment de la Rumba Catalana (FORCAT), una entitat que aspira a convertir-se en el referent associatiu del gènere i el seu univers sociocultural. Des de FORCAT entenem que la rumba catalana és part irrenunciable del patrimoni cultural català i vetllem pel seu reconeixement social i institucional, promovent que sigui declarada música popular i tradicional catalana. A més d’aquesta fita simbòlica, l’associació també té com a objectius el reconeixement de les figures artístiques rumberes, la presència de la rumba als principals escenaris del país, la projecció internacional del gènere, la promoció dels artistes emergents, la creació de materials pedagògics i el foment de la investigació. Tot plegat es plasma en una demanda immediata i palpable, la Casa de la Rumba, un equipament des d’on s’irradiïn aquestes iniciatives i que esdevingui un punt de referència per a la rumba com a fenomen sociomusical.

En motiu de la presentació pública de l’entitat, la gent que formem part de FORCAT hem decidit d’oferir-vos una mostra gratuïta del nostre treball en relació a la rumba, de manera que la gent que ho vulgui pugui acostar-se i conèixer les diferents vessants del gènere. Per això sorgeix la Diada de la Rumba, una jornada d’activitats per a tots el públics amb una decidida vocació pedagògica i divulgativa. Volem que aquest esdeveniment sigui un tastet de les diferents expressions artístiques associades a la rumba catalana, reivindicant el seu valor patrimonial i trencant una llança en favor del seu reconeixement social i institucional com a gènere musical i com a fenomen històric i cultural de rellevància.
 

PROGRAMA D’ACTIVITATS

11:00h. Taller de percussió rumbera (bongó, taula, palmes) amb Rafalito Salazar (Ai Ai Ai) i Peret Reyes (Papawa)
Lloc: Bucs d’assaig (soterrani). Durada: 1 hora aprox. Es recomana dur instrument propi. Places limitades. Cal inscripció prèvia a info@forcat.org (especifiqueu: nom i cognoms, telèfon de contacte, e-mail)

11:30h. Animació infantil per rumba amb Rumbailacanalla. Danses i cançons infantils a ritme de rumba catalana.
Lloc: Auditori. Activitat adreçada sobretot als infants.
En acabat piscolabis per a tothom

12:00h. Taller de guitarra ventilador amb Johnny Tarradellas (Chipén, Som la rumba)
Lloc: Bucs d’assaig (soterrani). Durada: 1 hora aprox. És recomana dur instrument propi. Places limitades. Cal inscripció prèvia a info@forcat.org (especifiqueu: nom i cognoms, telèfon de contacte, e-mail)
 
13:00h. Classe magistral de ball per rumba amb Josepa Becas Batista "Tia Pepi", veterana balladora de rumba, flamenc i clàssic espanyol.
Lloc: Auditori. Durada: 1 hora. Activitat oberta a homes i dones. Places limitades. Cal inscripció prèvia a info@forcat.org (especifiqueu: nom i cognoms, telèfon de contacte, e-mail).

17:30h. Classe magistral de rumba catalana amb Pere Pubill Calaf "Peret", “el rei de la rumba”, principal artista i impulsor de la rumba catalana, màxim responsable de l'estandarització, la divulgació, l'eclosió comercial i la projecció internacional del gènere.
Lloc: Auditori. No cal inscripció prèvia

19:00h. – 22:00h. Super Rumba Jam. Jam session rumbera amb la participació de: Papawa, Chipén, Ai Ai Ai, Gertrudis, Micu, Pantanito, Barrio Negro, La Pegatina, Los Impagaos, Rumba de 9, Latino y los Llobregantes, Que Pum Que Pam, Don Domingo, Los Manolos, Rumba Tarumba, Rumbamazigha, Derrumband, Sabor de Gracia i molts més.
Lloc: Auditori.

Durant tota la Diada:
- Exposició fotogràfica de retrats d’artistes rumbers a càrrec d'Ana Palma. Lloc: Hall.
- Sessió contínua de DJs (Oriolet, Txarly Brown, El Capità, Quim Bacallà, Morocha), on es punxaran temes rumbers organitzats per etapes històriques i localitzacions geogràfiques. Lloc: Bar.
- Projecció de videoclips rumbers de totes les èpoques. Lloc: Bar.
- Mostra de productes rumberos amb material discogràfic i marxandatge dels artistes de FORCAT. Lloc: Sala annexa al bar.


EN MEMÒRIA DE RAMON VALENTÍ “TIO PALÓ” (1936-2009)
La Diada de la Rumba està dedicada a la memòria de Ramon Valentí "Tio Paló", “el James Brown de la Rumba”, rumbero amateur gracienc, que ens deixà el passat  8 d’octubre a l’edat de 73 anys. El Tio Paló era molt estimat al barri de Gràcia i dins l’univers de la rumba catalana, i era conegut pel seu ball de guerra, per la seva interpretació sincopada d’estàndars cubans, per la seva solera i el seu carisma, pel seu sentit de l’humor i per la seva capacitat de connectar amb les generacions més joves. Malgrat aquesta sentida pèrdua, esperem que el seu esperit festiu i rumber segueixi acompanyant-nos durant molt de temps.


Més informació a:  http://www.forcat.org   info@forcat.org

http://www.forcat.org/catala/noticies/Diada-de-la-Rumba-CANVI-DE-DATA-13-de-desembre.html

Comentarios

Txema Hernández el 11/11/2009 a las 17:22 comentó:

Hola, soc em dic Txema Hernįndez i soc percussionista. Recenment hem publicat un disc amb " La Banda del Mamu " i es diu "Mamugrafia". Son canēons amb molts temes de Rumba Catalana. Ens agradaria molt participar a Calarumba i també a la diada de la Rumba si encara es possible.
La web estą de conya ”””

Salut


calarumba el 12/11/2009 a las 16:50 comentó:

Hola Txema, si vols, pots enviar el material a info@calarumba.com i referent al Forcat,.. tindries que contactar a traves de la web www.forcat.org o per el email info@forcat.org
salut i rumba


xesco arnal el 11/12/2009 a las 21:01 comentó:

aquest suposat auditori es troba en el mateix recinte?!


Txarly Brown el 12/12/2009 a las 09:05 comentó:

Dins el CAT - Centre Artesą Tradicionąrius de Grącia en efecte hi ha un Auditori i estą a dins del mateix recinte.Escribir nuevo comentario:

Anónimo Dá la cara !

Nombre:

Email:
(no se publicará)


(no se admite código html)