El 1er Simposi Nacional de la Rumba Catalana : LA RUMBA CATALANA ES REUNEIX PER A DECIDIR EL SEU FUTUR


Fecha de la noticia: 06/12/2008
El 1er Simposi Nacional de la Rumba Catalana : LA RUMBA CATALANA ES REUNEIX PER A DECIDIR EL SEU FUTUR

LA RUMBA CATALANA ES REUNEIX PER A DECIDIR EL SEU FUTUR

El Simposi ha escollit com a President d’Honor a “Peret” i com a Portaveu a “Txarly Brown”

El Simposi ha comptat amb gairebé 150 inscrits que han debatrut i  aprovarat el Manifest per la Rumba Catalana, document que marca les  línies de futur per a la impulsió i reconeixement d’aquest gènere  musical. Al Simposi s’ha creat la Plataforma per la Rumba, entitat de  consens dels “rumberos” catalans.


El 1er Simposi Nacional de la Rumba Catalana s’ha celebrat al llarg de  tot el dia al Centre Artesà Tradicionàrius de Barcelona i ha escollit  un Consell de “rumberos” que compta amb la presència entre d’altres de  primeres figures com Peret, Rogeli Herrero de Los Manolos, Xavi  Ciurans de Gertrudis, “Sicus” Carbonell de Sabor de Gràcia... així com  molts altres músics, promotors i professionals vinculats al gènere.

Aquesta iniciativa que té el suport de l’Institut de Cultura, la  Regidoria de Joventut i la Regidoria del Districte de Gràcia de  l’Ajuntament de Barcelona, està organitzada arrel de la programació  estable de Rumba Catalana que s’està duent a terme a la sala  barcelonina KGB. La programació “Rumba Club”, ha servit de punt de  trobada d’artistes, professionals i seguidors que han cregut necessari  sumar esforços per aquest genuí gènere. La Rumba Catalana es el gènere  musical de Barcelona i reflexa perfectament el caràcter mestís i obert de la ciutat.

Més informació:  Garatge Producciones / Rumba Club  Zamora, 46-48. 4º 
1ª ·   08005· Barcelona·  Tel-Fax. 93 - 309 37 55  http://www.garatgeproducciones.com/

Lalo Plata – Director Tècnic    617 358 406   lalo@garatgeproducciones.com

**********************************

MANIFEST PER LA RUMBA CATALANA
Barcelona a 4 de Desembre del 2008

La Rumba Catalana es un gènere musical nascut al sí de les comunitats  de gitanos catalans que va veure la llum a mitjans del segle XX.  Sorgeix de la confluència de ritmes d’arrel antillana i l’evolució  d’alguns pals flamencs, encara que ha rebut i rep influències  constants d’estils molts diversos. El ventilador, com a tècnica  “guitarrística”, es una de les seves característiques principals.


La seva eclosió comercial i discogràfica té lloc durant la segona  meitat dels anys seixanta del passat segle, i des de llavors ha patit  diversos daltabaixos. Tanmateix ha aconseguit arribar fins a  l’actualitat amb una salut envejable. Aconseguint ser un gènere  autòcton nascut a Europa durant el segle XX.

Actualment la nostra Rumba està gaudint d’un moment àlgid, una nova  oportunitat històrica. Sorgeixen nous músics que la renoven, es  consoliden aquells que històricament l’han defensat, neix una  programació estable a la ciutat de Barcelona anomenada “Rumba Club”,  algunes Festes Majors, equipaments i programacions públiques, sales i  promotors privats tornen a comptar amb la Rumba.

Els sota signants ens considerem part fonamental d’aquest moviment  cultural anomenat Rumba Catalana i tots/es ens proposem treballar en  comú per assolir una sèrie d’objectius d’interès social i cultural.

Per a fer possible aquests objectius ens auto constituïm en la  “Plataforma per la Rumba Catalana”. Que neix amb la voluntat de ser un  ens de consens i treball unitari que fugirà del lucre individual i  col·lectiu sent la seva principal línia estratègica l’assoliment dels 
objectius d’aquest manifest.

La “Plataforma per la Rumba Catalana” crea un règim intern que fixarà les claus del seu funcionament i els seus representants, així com les  eines de gestió per a fer possible els seus objectius.

Els objectius de treball de la “Plataforma per la Rumba Catalana” son:

1. Treballar conjuntament amb les administracions públiques del país  per al reconeixement de la Rumba Catalana com a “música Popular i  Tradicional Catalana”

2. Coordinar esforços conjunts amb les institucions i la societat  catalana per al reconeixement de les figures artístiques que l’han  impulsat i l’han donat a conèixer.

3. Treballar conjuntament amb les administracions públiques i amb  aquells agents socials que sigui necessari per fer possible “La Casa  de la Rumba”, que ha de ser un equipament amb un projecte propi que  garanteixi, sistematitzi i generi la documentació, la investigació, la  innovació, la difusió, el foment de la creació i la transmissió de  coneixements al voltant i de la Rumba Catalana.

4. Establir mecanismes de coordinació amb agents culturals, autors,  intèrprets, etc, per la exportació de la Rumba Catalana als circuits,  festivals i escenaris de la resta del món.

5. Treballar conjuntament amb agents culturals privats i públics,  autors, intèrprets... per a la presència de la Rumba Catalana als  principals escenaris del país: Festivals, Festes Majors, La Mercè,  etc...

6. Establir mecanismes de coordinació interns i externs per assolir  eines de promoció i professionalització d’artistes “rumberos” emergents.

7. Treballar conjuntament amb universitats, centres de recursos, grups  d’investigació, institucions públiques i entitats socials per tal  d’impulsar la recerca i l’estudi de la Rumba Catalana, contribuint a  generar un corpus de coneixement sobre aquest gènere musical i tot el  que l’envolta.

8. Treballar conjuntament amb centres educatius, museus, institucions  públiques, entitats socials i d’altres agents de l’àmbit de la  educació i la pedagogia per tal de garantir la transmissió dels  coneixements musicals i culturals de la Rumba Catalana.

//////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

CÀRRECS I PERSONES ESCOLLIDES PER L’ASSEMBLEA DE LA PLATAFORMA PER LA 
RUMBA CATALANA
Barcelona a 4 de Desembre del 2008

La Plataforma per la Rumba Catalana, entitat sorgida del 1er Simposi  Nacional de la Rumba Catalana ha escollit els següents càrrecs i  persones per a la seva gestió.

PRESIDENT D’HONOR
Pere Pubill Calaf “Peret”

PORTAVEU
Carles Closa “Txarly Brown”

CONSELL DE LA RUMBA
Peret Reyes
José Berejano “Pantanito”
Antoni Carbonell “Sicus”
Rogeli Herrero
Eduard Gómez
Dany Landri
Ramón Giménez
Quim Guillamon
Rafael Salazar
Martí Marfà
Adrià Garriga
Natalia Heredia
Jessica Pérez
Daniel Rubira
Miquel Pauner
Miquel Rodergas
Raul Martin
Jaume Ibars
Vanessa Vallès
Kike Barbero
Domènec Ludeña
Ambrosio Barbero
Ramon Grau
Carola Pujol
Marc Isern
Xavi Ciurans
Laia Brossa
Raúl Martínez
Alfred Ferrer
Karol Ruiz-Tagle
Samuel L. Garcia
Kenya Cordón
Tony Marlin
Àlex Ramírez

 

Manifest per la Rumba Catalana en PDF

 

Vídeo

 

Comentarios

Escribir nuevo comentario:

Anónimo Dá la cara !

Nombre:

Email:
(no se publicará)


(no se admite código html)