Aixó no és Rumba Nen! - Ventiladors al CAT (Centre Artesà Tradicionarius)


Fecha de la noticia: 13/06/2010
Aixó no és Rumba Nen! - Ventiladors al CAT (Centre Artesà Tradicionarius)
El Centre Artesà Tradicionàrius i FORCAT coprodueixen el primer cicle de rumba de concert. Sis propostes artístiques innovadores i úniques que reuneixen artistes veterans i joves promeses. Cada divendres del 21 de maig al 18 de juny.
Aquest divendres 18 de Maig,  Xavi Ciurans de Gertrudis presentarà l’espectacle Això no és Rumba Nen! Un espectacle que aposta per la transformació de la rumba catalana cap a altres gèneres com pot ser el jazz.
 
Sempre havíem pensat que les cançons mundialment conegudes poden ser passades a rumba i és ben veritat!
 
Només cal veure els grans èxits dels “Manolos” (All my loving o Amigos para siempre) o les rumbes del “Chacho” (El mundo en mis manos o Pañuelo verde).
 
El que rarament trobem és un homenatge a la rumba des d'altres estils com el swing o el jazz. La força d'aquests estils, relacionats sempre amb l'ambient del jazz, compartien un escenari comú amb el naixement de la rumba catalana a mitjans dels 50 a la nostra ciutat, Barcelona.
 
La part inversa d'aquesta transformació musical no s'ha realitzat més que en la intimitat del joc del músic. La rumba catalana mereix una volta de campana i, per tant, un homenatge des de les regles harmòniques més forçades del món del Jazz. Aquesta serà la labor d'aquest espectacle.
 
“Això no és rumba nen!!!”, serà una posada en escena d'un quartet de Jazz format per piano, contrabaix, bateria i vents, més la suma d'un rumbero transfigurat en la figura de “crooner”. La intenció és entrar en el món juganer de dos mons paral·lels que fins ara poques vegades es podien tocar. Caldrà veure com el “Quarto de Tula” s'identifica amb un Be-Bop o el “Negro Bembón” en un swing trepidant. Així doncs, la taula ja està servida i només cal que la cançó rumbera jugui en un altre espai que, de ben segur, sí trobarà a gust!

Preu: 10 € i Amics del C.A.T. i Socis de FORCAT 5 €

Reserva d’entrades a www.atrapalo.com
 
Artistas

 

Comentarios

Escribir nuevo comentario:

Anónimo Dá la cara !

Nombre:

Email:
(no se publicará)


(no se admite código html)