Humareda


Humareda

[CATALÀ]

Components:
Ruché: guitarra clàssica rítmica, veu i cors.
Grisbo: guitarra clàssica solista, veu i cors.
Albert: bateria, gloc i calaix flamenc.
Tommy: baix elèctric.
Tino: kazoo, percussió menor, cors i jaleos.
Alejandro: calaix flamenc, congues, bongos, pailes, cortina i percussió menor.
Claudi: tècnic de so.

Humareda neix l’estiu de 2005 quan en Ruché i en Grisbo, dos antics amics de l’institut, es retroben per posar en comú algunes de les cançons que han anat component durant un període de reflexió. Davant la voluntat de fer alguna cosa interessant amb elles, sorgeix la idea d’anar reclutant gent que estigui disposada a tirar endavant aquest projecte.

El primer en incorporar-se és l’Albert, que comença tocant el calaix flamenc i alguna percussió més. Tots tres alternen els assajos entre casa en Ruché, al barri de La Sagrera, i Valldonzella 12, una antiga finca okupada on s’hi organitzen nombroses activitats socials. Al cap de poc s’uneixen en Tommy, tocant el baix elèctric, i en Ger, tocant els calaixos flamencs. D’aquesta manera traslladen els assajos a Villa Elvira, una caseta situada a La Floresta, on Albert i Tommy hi comparteixen el sostre.

Amb aquesta formació, el 16 d’Abril de 2006 realitzen el seu primer concert, precisament a Valldonzella 12, quan s’anuncia el desallotjament i posterior enderrocament de la finca. A partir d’ara comencen a passar pels escenaris d’algun llocs inòspits i alguna festa major de barri. Quan l’Albert decideix dedicar-se més a la bateria i deixar en segon terme el calaix flamenc, s’abandona La Floresta per assajar regularment als bucs del Centre Garcilaso de La Sagrera. A més, s’incorpora en Tino, un amic del grup que grava tots els concerts, fins que i l’1 de Desembre de 2007, s’estrena a Sant Andreu com un Humareda més. Amb ell s’aconsegueix un directe més fresc i animat, ja que té mobilitat total per l’escenari i li posa tot el morro i el “salero” necessaris.

Al Novembre de 2008, una iniciativa d’en Jaume Capella, un gran amic d’Humareda que actua de mànager puntual del grup, es fa realitat: la contribució a la Festa Major del barri de Sant Andreu de Palomar, component una cançó que es converteix en l’himne d’aquesta festa. Tots Al Carrer! sona en tots els actes i cercaviles del barri. Finalment, la gent té la possibilitat d’escoltar-la i cantar-la en directe al concert que Humareda fa a la gran carpa de Can Fabra el 7 de Desembre de 2008. Degut a la bona acceptació que té la cançó, la banda decideix fer CDs promocionals que, a part de Tots Al Carrer!, inclou Solterín Solterón, i els regala a gran part de la gent que ve a veure’ls, convertint-se així en la primera maqueta del grup. A més, és en aquest concert on també s’estrenen les projeccions que realitza Antyproductions (www.antyproductions.org), una petita productora que col·labora per tal d’enriquir el directe del grup.

Després de varis concerts, l’estiu de 2009 es tanquen en estudi per grabar Maketeando, la segona maqueta, que inclou 6 temes enregistrats a La Universal, més un tema enregistrat a Café Con Leche Records. Finalment, Maketeando surt al Gener de 2010 i és presentat en concert el dia 15 del mateix més al Centre Garcilaso de La Sagrera.

Després de molts concerts per Barcelona i rodalies, l’estiu del 2011, en Ger decideix deixar el grup i en el seu lloc entra l’Alejandro. Això es tradueix en una oportunitat per experimentar un nou so.

Al llarg d’aquests anys Humareda ha compartit escenari amb 9 Son, Antihéroes, Barrio Negro, Dani Nel·lo, El Dia De La Barbota, El Niño De La Hipoteca, Facto y Los Amigos Del Norte, Kayo Malayo, Kayucos Van, Kòdul, La Banda Del Panda, La Barra Del 7, La Iaia, Inspira, Los Manolos, Manolito’s Band, Mine!, Mr.Shure, Orquestra Mitjanit, O’Yellow, Pastora i molts més.

Contacte:

humaredajauja@hotmail.com


[CASTELLANO]

Humareda nace el verano de 2005 cuando Ruché y Grisbo, dos antiguos amigos del instituto, se reencuentran para poner en común algunas de las canciones que han ido componiendo durante un periodo de reflexión. Queriendo hacer algo interesante con ellas, surge la idea de ir reclutando gente que esté dispuesta a sacar adelante este proyecto.

El primero en incorporarse es Albert, que empieza tocando el cajón flamenco y alguna percusión más. Los tres alternan los ensayos entre casa de Ruché, en el barrio de La Sagrera, i Valldonzella 12, una antigua finca okupada donde se organizan numerosas actividades sociales. Al cabo de poco se unen Tommy, tocando el bajo eléctrico, y Ger, tocando los cajones flamencos. De esta manera trasladan los ensayos en Villa Elvira, una casita situada en La Floresta, donde Albert y Tommy comparten el techo.

Con esta formación, el 16 de Abril de 2006 realizan su primer concierto, precisamente en Valldonzella 12, cuando se anuncia el desalojo y posterior derribo de la finca. A partir de ahora empiezan a pasar por los escenarios de algunos sitios inóspitos y alguna fiesta mayor de barrio. Cuando Albert decide dedicarse más a la batería y dejar el cajón flamenco en segundo término, se abandona La Floresta para ensayar regularmente en los bucs del Centro Garcilaso de La Sagrera. Además, se incorpora Tino, un amigo del grupo que graba todos los conciertos, hasta que el 1 de Diciembre de 2007, se estrena en Sant Andreu como un Humareda más. Con él se consigue un directo más fresco y animado, ya que tiene total movilidad por el escenario y le pone todo el morro y el salero necesarios.

En Noviembre de 2008, una iniciativa de Jaume Capella, un gran amigo de Humareda que actúa de mánager puntual del grupo, se hace realidad: la contribución a la Fiesta Mayor del barrio de Sant Andreu de Palomar, componiendo una canción que se convierte en el himno de esta fiesta. Tots Al Carrer! Suena en todos los actos y pasacalles del barrio. Finalmente, la gente tiene la posibilidad de escucharla y cantarla en directo en el concierto que da Humareda en la gran carpa de Can Fabra el 7 de Diciembre de 2008. Debido a la buena aceptación que tiene la canción, la banda decide hacer CDs promocionales que, a parte de Tots Al Carrer!, incluye Solterín Solterón, y los regala a gran parte de la gente que va a verlos, convirtiéndose así en la primera maqueta del grupo. Además, es en este concierto donde también estrenan proyecciones realizadas por Antyproductions (www.antyproductions.org), una pequeña productora que colabora para enriquecer el directo del grupo.

Después de varios conciertos, el verano de 2009 se encierran en estudio para grabar Maketeando, la segunda maqueta, que incluye 6 temas grabados en La Universal, más un tema grabado en Café Con Leche Records. Finalmente, Maketeando sale en Enero de 2010 y es presentado en concierto el 15 del mismo mes en el Centro Garcilaso de La Sagrera.

Después de muchos conciertos por Barcelona y cercanías, el verano del 2011, Ger decide dejar el grupo y en su lugar entra Alejandro. Eso se traduce en una oportunidad para experimentar un nuevo sonido.

A lo largo de estos años Humareda ha compartido escenario con 9 Son, Antihéroes, Barrio Negro, Dani Nel·lo, El Dia De La Barbota, El Niño De La Hipoteca, Facto y Los Amigos Del Norte, Kayo Malayo, Kayucos Van, Kòdul, La Banda Del Panda, La Barra Del 7, La Iaia, Inspira, Los Manolos, Manolito’s Band, Mine!, Mr.Shure, Orquestra Mitjanit, O’Yellow, Pastora y muchos más.

Contacto:
humaredajauja@hotmail.com

Discográfia propia
Discográfia, colaboraciones destacadas
Conciertos
Noticias
Boletines
Audios
Vídeos
Canciones
Enlaces
Comentarios

ISA el 16/06/2011 a las 19:11 comentó:

Hola, Me gustaría saber si podríais tocar en una pequeña fiesta privada el próximo día 1 de Julio de 2011 en una casa particular del pueblo ed Palamós(Costa Brava). se que voy justa de tiempo, pero me podrías pasar presupuesto y disponiblidad? Moltes gràcies!


GRISBO Humareda el 18/07/2011 a las 10:43 comentó:

Ostras Isa! Acabem de veure el teu missatge, avui a dia 18 de juliol. La veritat és que fem servir el Cala Rumba per publicar els concerts i tal, però no sabíem que ens podien deixar missatge. Ens sap MOLT greu! Per una altra vegada, si vols contactar amb nosaltres fes servir el nostre correu electrònic: humaredajauja@hotmail.com, aquest sí que el mirem amb freqüència. Un cop més, ho sentim molt i disculpa'ns per haver contestat tant tard! I gràcies a tu per haver pensat amb nosaltres Isa! Una abraçada! Salut i jauja!


HUMAREDA el 19/07/2011 a las 10:00 comentó:

Us volem comunicar que el nostre amic i percuta Gerard deixa aquesta fumerola que deambula per l'escena musical. Se'n va un dels pilars rítmics d'Humareda. Han estat sis anys de riures, amb bolos de tota mena, amb moments difícils, compartint l'aire fresc de la Floresta o l'entrenyable buc de Garcilaso, amb uns quants quilòmetres a sobre que han valgut molt la pena. Per tot això i moltes altres coses més, volem desitjar-li el bo i millor en aquest viatge de voltes i més voltes, de ventilador "pakí" i ventilador "pallà". Les arrels sempre hi seràn!


HUMAREDA el 26/07/2011 a las 10:27 comentó:

Humareda segueix fent camí, i sovint n'apareixen de nous. Ens plau anunciar l'entrada d'un nou membre a la banda: l'Alejandro. És un mexicà molt ben parit que ens acompanyarà amb les seves congues, pailes, calaix flamenc, bongos i altres andròmines. Benvingut Alejandro! Que la jauja te acompañe güei!Escribir nuevo comentario:

Anónimo Dá la cara !

Nombre:

Email:
(no se publicará)


(no se admite código html)