Rumbalmar2 - Peret + Derrumband + Mataro Rumba All Stars + Sabor de Gràcia + Dj Txarly Brown - MATARÓ


Rumbalmar2 - Peret + Derrumband + Mataro Rumba All Stars + Sabor de Gràcia +  Dj Txarly Brown - MATARÓ
Fecha: Viernes 27/07/2012
Hora: a partir 22h
Lugar: Passeig del Callao - Mataró
Provincia: Barcelona
País: España

Artistas:
Peret
Sabor de Gràcia
Txarly Brown DJ
DerrumbandA partir de les 20 h / Passeig del Callao

Sardinada rumbera amb Derrumband


Per esperar els focs, hi haurà un soparet de sardines amb pa amb tomàquet. Mentrestant el grup Derrumband escalfarà ventiladors, que no deixaran de sonar en tota la nit.
Derrumband va començar en una festa rumbera on uns quants amics es van aplegar per tocar diverses cançons, algunes d’elles del Gato Pérez. El repertori s’ha convertit finalment en el leitmotiv d’aquesta formació de quinze músics.


A partir de 2/4 de 12 de la nit / Passeig del Callao


Peret: un reconeixement


En general el binomi Peret-rumba és de consuetud. Aquí, però, el convertim ràpidament en un trinomi: Peret-rumba-Mataró. Segurament la ciutat no ha estat prou generosa en reconèixer degudament l’artista. Esperem que aquesta nit rumbera enceti el camí per recuperar el temps perdut.

Se’l coneix com el rei de la rumba, però segurament seria més just referir-s’hi com el creador de la rumba catalana. Peret, Pere Pubill Calaf, va néixer el 24 de març de 1935 a Mataró, on va viure els primers anys de la seva vida, fins que la família es va traslladar al carrer Salvadors de Barcelona. Abans de consagrar la seva vida a la rumba catalana, Peret es va dedicar a fer de tot: fuster, tapisser, venedor de roba... Als 12 anys va debutar al teatre Tívoli amb els Hermanos Montenegro. Els anys següents va anar perfeccionant la guitarra i estudiant flamenc i tocant a locals de Calella on, a finals dels 50, va començar a caminar la rumba catalana. L’any 1962 grava dues cançons al seu primer disc. Des d’aleshores va iniciar la seva carrera discogràfica, les actuacions i l’èxit. Mercats internacionals i cinema. L’any 1971 enregistra el “Borriquito”: un dels seus grans èxits. Va deixar la música sorprenentment l’any 1981 per dedicar la seva vida a l’església evangelista. Però una dècada després tornava al món de la música com a productor de diversos autors i l’any 1992 va protagonitzar un dels himnes de la Barcelona olímpica. L’any 2010 els Premios de la Música li van concedir el Premi a Tota una Vida. De fet, els escenaris són la seva vida.

Mataró Rumba All Stars, Sabor de Gràcia i Dj Txarly Brown

Enguany repetim la festa amb la formació mataronina seleccionada especialment per a l’ocasió. Mataró Rumba All Stars prepara una de les cites més genuïnes de Les Santes amb la participació d’alguns dels patriarques i alguna sorpresa més. Sabor de Gràcia prendrà el relleu de la festa, que tancarà ben entrada la nit el Dj Txarly Brown.
Sabor de Gràcia és un grup de rumba catalana fundat l’any 1994 per Antonio Carbonell “Sicus”, un gitano del barri barceloní de Gràcia. Actualment és un grup consolidat gràcies a la seva trajectòria i els seus treballs discogràfics. Són Sicus Carbonell (guitarra i veu), Yumitus (piano, veu i percussió menor), Lorenzo Barriendos (baix i cors), David Torras (guitarres espanyola i acústica) i Francisco “Rambo” Batista (cajón i percussió).
El Dj Txarly Brown (Carles Closa, Barcelona, 1967) és, a banda de dissenyador gràfic, un col·leccionista de discos vells rumberos i flamencs. D’aquí la seva afició a la rumba catalana, que desplega abastament de diverses maneres des de 2007.

Organitza: VINTI4, xiringuito Samar i IMAC
RECOMANA: FORCAT


DERRUMBAND 22h
>castell de focs>
PERET + MATARO RUMBA ALL STARS 23:30
SABOR DE GRÀCIA 1:30
DJ TXARLY BROWN DJ cloendames info a : www.lessantes.cat/programacio.php 

Comentarios

Escribir nuevo comentario:

Anónimo Dá la cara !

Nombre:

Email:
(no se publicará)


(no se admite código html)